Kérdése van? Hívjon minket! 30 / 6065-170
A kosár tartalma 0 termék

Dunlop gumiabroncs ismertető

 
A DUNLOP gumiabroncs gyártó ismertetése.
 
A skót John Boyd Dunlop fejéből kipattant az ötlet, hogy levegővel felfújt gumicsövet tekerjen fia triciklijének felnijére. Így született a “könnyű” gumiabroncs – egy gyerekjátékhoz való találmány, ami forradalmasította a közlekedést, és lefektette egy hatalmas vállalat alapjait. Azóta a Dunlop folyamatosan rész vesz a gumiabroncs történelmének alakításában.
1922-ben a vállalat bemutatott egy felnire szerelt peremkarikás gumiabroncsot, ami eltávolítható volt, és két évvel később szabvánnyá vált. Teszteket végeztek üreges keréken is, amely peremkarikás gumiabronccsal volt felszerelve.
Az évtized végére minden gyártó ezt keréktípust adoptálta, ezek az abroncsok erősebbek, könnyebbek és egyszerűen kezelhetők. Hamarosan megszülettek a megoldás az utazási kényelem és a kopásállóság javítására, mégpedig a szélesebb felnik használatával , így a teljes terhelés jobban eloszlott. Egy másik áttörés akkor következett be, amikor Dunlop vetülékszál nélküli vásznat kezdett használni, a biciklikre szerelhető abroncsok esetében a végeredmény egy háromszor hosszabb élettartamú abroncs lett.
1948. A Dunlop bemutat egy gumiabroncsot, amelynek öntömítő rétege meggátolja a levegő szivárgását kilyukadás esetén.A Dunlop bemutatja a tömlő nélküli gumiabroncsát folyékony gumi öntömítő réteggel a burkolat belső felületén.Ez a bevonat meggátolja a levegőszivárgást a gumiabroncs sérülése esetén.
1954-re, mikor a további fejlesztések szükségtelenné tették a tömítő réteg használatát, a felmérések szerint a  gumidefektek száma ezzel az ötödére csökkent.
1962. A Dunlop új vizsgálatokat kezd a laboratóriumban és a pályán, melyek során felfedezte az “aquaplaning” jelenségét, vagyis a gumiabroncsok nagy sebességnél nedves felületeken elvesztik tapadásukat.A Dunlop volt az első gumiabroncsgyártó, amely felismerte és vizsgálni kezdte az aquaplaningot.Egy eszköz segítségével, amely lehetővé tette a nagy sebességen történő haladás szimulálását egy vizes üveglapon, a Dunlop kutatólaboratóriuma sikeresen lefilmezte a tesztelt gumiabroncs tapadási változását.Ezen eredmények elemzését felhasználva a Dunlop gumiabroncs fejlesztési igazgatója, Tom French szabadalmaztatott egy új mintázatkialakítást, amely áttörés jelentett  a gumiabroncsgyártásban.Az új mintázatban mikrocsatornák voltak, amelyek egyfajta szivacsként elvezették az abroncs alatt összegyűlt vizet , akár olyan mennyiségben is, amellyel a korábbi abroncsok nem voltak képesek megbirkózni . Ez az innovatív jellemző a mintázat teljes felszínét behálózó vájatokkal és a merev abroncsszerkezettel együtt forradalmasította a gumik teljesítményét a nedves útfelületen .
1970 -A fém övkarkasszal felszerelt radiál gumiabroncsok korszakának kezdete.A semmitmondó “acélöves” kifejezés a stabilitás, a fékezés, a vezetési kényelem és a gördülési zaj jelentős csökkenését eredményezte.
1973. A Dunlop bemutatja a DENOVO termékét, az első “defekttűrő” gumi abroncs rendszert, ami 150 km levezetését teszi lehetővé 80 km/h sebességgel azután, hogy az abroncs defektet kapott.Ez az autóipar számára elérhető első “teljes mobilitást biztosító” rendszer, amit tömegesen gyártottak és számos járműre felszereltek (Rover, Peugeot, Fiat, Mini stb.),  1973-tól a Mini 1275GT gyári felszereltségének része lett.
1979. Ezzel az új rendszerrel a Dunlop útjára indítja a DENLOC-ot, a perem a gumiabroncshoz való rögzítési eljárását, ami megakadályozza, hogy a gumiabroncs lejöjjön a felniről lapos kerékkel való haladás esetén.
1994. Az első ultrakönnyű gumiabroncs, körülbelül 12 kg-mal csökkenti a jármű tömegét.A Dunlop bemutatja az első ultrakönnyű kialakítású öves gumiabroncsát, ami körülbelül 12 kg-mal csökkenti a jármű tömegét.Az Instant Mobility System (IMS) kifejlesztése, ami a pótkereket helyettesítheti  defekt esetén egy latex vegyületet juttatnak a gumiabroncsba, ami eltömíti a szivárgást.
1999. A Dunlop kifejleszti a DSST rendszert, ami lehetővé teszi a jármű defekttel való haladását.A Denovo koncepció öröksége ma olyan rendszerekben él tovább, mint a DSST (Dunlop önmegtartó abroncs) és a RunOnFlat rendszereket tartalmazó Dunlop gumiabroncsok.Ez utóbbi fő fejlesztést 1988-ban mutatták be, és a gumiabroncs károsítása nélkül lehetővé teszi a defektes gumival való haladást legfeljebb 80 km távolságra maximum 80 km/h sebességgel,még akkor is, ha egyáltalán nincs benne nyomás. A gumiabroncs szerkezete az öntámasztó falakkal megóvja a gumiabroncsot attól, hogy defekt esetén összelapuljon , és leforduljon a felniről. A RunOnFlat technológia - amelyet a Dunlop szabadalmaztatott és számos autógyártó alkalmaz - fő előnyei öt pontban összefoglalhatók:
- Nyugalmat biztosít
- Biztosítja a jármű jobb irányíthatóságát a guminyomás hirtelen elvesztésekor, a gumiabroncs nem tud lejönni a felniről, függetlenül az út állapotától.
- Nem kell ott felszerelnie a pótkereket ahol a defekt történik, ami különösen rossz látási útviszonyok mellett ,vagy rossz idő esetén előnyös, és biztonságosabb. 
- Nincs szükség speciális kerékszerelési eszközre
- Extra helyet biztosít, mert nem kell pótkerék.
2002. A Dunlop bemutatja a 3S technológiát, a három zónát tartalmazó aszimmetrikus mintázatkialakításon alapuló innovatív rendszert, amely a csendes gördülést, a sportosságot és a biztonságot kombinálja.Ezzel a  tri-area mintázattal a Dunlop egy új, több szempontból is hatékony technológiát vezetett be a nagyteljesítményű autóabroncsok piacára. A 3S technológia jelenti a központi alkotórészét a gumiknak, egyenlő részben kombinálnak három jellemzőt,  a csendes gördülést, a sportosságot és a biztonságot.  A 3S technológia a mintázat minden zónáját az elérhető maximális teljesítmény szempontjából optimalizálta. Ugyanakkor az új kialakítású központi sínrendszer, az új, zárt vállhoz kapcsolt módosított vállblokkelrendezés és a belső vállon alkalmazott hydro-paddle rendszer optimalizált beállítása következtében a 3S technológia turbinaként, forgás nélkül szorítja ki a vizet, ami csökkenti a zajkibocsátást és a keresztirányú erők hatékony átadását eredményezi, kiváló vezetési stabilitást és kezelhetőséget biztosítva így a jármű számára.
2007.  A “Touch Technológia” a Dunlop gumiabroncsok egyedi jellemezője, amely a Dunlop által kifejlesztett minden olyan technológiát magába foglal, amelyek segítségével a vezetők jobban “érezhetik” az utat.Az olyan műszaki megoldások kombinációjával, mint a Multi Radius Tread Technológia (MRT), a laposabb mintázatprofil, az aszimmetrikus mintázat változtatható mintaárok aránnyal vagy a speciális peremhuzalkarika-ágy megoldás. A Touch Technológiát tartalmazó Dunlop abroncsok jobb irányíthatóságot és nagyobb kormányzási pontosságot biztosítanak.
 
Alul a Dunlop által gyártott autógumi minták felsorolását láthatja.  Rákattintva választhat, hogy ebből a típusból milyen méretű gumiabroncsok készülnek, amit az oldalunkon keresztül meg is rendelhet.   Autógumi webáruházunkban vásárolt abroncsát kérésre házhoz is szállítunk Önnek.   A méretekre kattintva átkerül a gumi részletes leírásához, a minta képének nagyításához.  A kiválasztott autógumi alatt talál még a kiválasztott méretből néhány ajánlatot más gyártóktól is.  Ha téli gumit vagy nyári gumit szeretne vásárolni, esetleg tanácsra lenne szüksége, akkor hívjon minket,  vagy rendelje meg online webáruházunkban!

Telefon: 30/6065-170                                                                                  Email: info@gumi-akciok.hu


A(z) Dunlop autógumi forgalmazója a Gumitár Kft.
Elérhetőségeink:
Telephelyeink: Budakeszi, Budaörs
E-mail cím: info@gumi-akciok.hu
Telefonszám: +36 30/6065-170
Hasznos linkek:

Dunlop nyárigumi minták

Dunlop - AT20

Dunlop AT20

A(z) Dunlop AT20 nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - ECONODRIVE

Dunlop ECONODRIVE

A(z) Dunlop ECONODRIVE nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - ECONODRIVE LT

Dunlop ECONODRIVE LT

A(z) Dunlop ECONODRIVE LT nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - GRANDTREK AT5

Dunlop GRANDTREK AT5

A(z) Dunlop GRANDTREK AT5 nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - GRANDTREK PT2A

Dunlop GRANDTREK PT2A

A(z) Dunlop GRANDTREK PT2A nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - GRANDTREK ST20

Dunlop GRANDTREK ST20

A(z) Dunlop GRANDTREK ST20 nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - GRANDTREK ST30

Dunlop GRANDTREK ST30

A(z) Dunlop GRANDTREK ST30 nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - GRANDTREK TOURING A/S

Dunlop GRANDTREK TOURING A/S

A(z) Dunlop GRANDTREK TOURING A/S nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SP QUALIFIER TG 21

Dunlop SP QUALIFIER TG 21

A(z) Dunlop SP QUALIFIER TG 21 nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SP QUATTROMAXX

Dunlop SP QUATTROMAXX

A(z) Dunlop SP QUATTROMAXX nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SP SPORT 01

Dunlop SP SPORT 01

A(z) Dunlop SP SPORT 01 nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SP SPORT 01A

Dunlop SP SPORT 01A

A(z) Dunlop SP SPORT 01A nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SP SPORT 270

Dunlop SP SPORT 270

A(z) Dunlop SP SPORT 270 nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SP SPORT 300

Dunlop SP SPORT 300

A(z) Dunlop SP SPORT 300 nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SP SPORT FASTRESPONSE

Dunlop SP SPORT FASTRESPONSE

A(z) Dunlop SP SPORT FASTRESPONSE nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SP SPORT MAXX GT 600

Dunlop SP SPORT MAXX GT 600

A(z) Dunlop SP SPORT MAXX GT 600 nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SP SPORT MAXX GT600

Dunlop SP SPORT MAXX GT600

A(z) Dunlop SP SPORT MAXX GT600 nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SP SPORTMAXX

Dunlop SP SPORTMAXX

A(z) Dunlop SP SPORTMAXX nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SP SPORTMAXX GT

Dunlop SP SPORTMAXX GT

A(z) Dunlop SP SPORTMAXX GT nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SP SPORTMAXX RACE 2

Dunlop SP SPORTMAXX RACE 2

A(z) Dunlop SP SPORTMAXX RACE 2 nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SP SPORTMAXX RT

Dunlop SP SPORTMAXX RT

A(z) Dunlop SP SPORTMAXX RT nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SP SPORTMAXX RT 2

Dunlop SP SPORTMAXX RT 2

A(z) Dunlop SP SPORTMAXX RT 2 nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SP SPORTMAXX RT 2 SUV

Dunlop SP SPORTMAXX RT 2 SUV

A(z) Dunlop SP SPORTMAXX RT 2 SUV nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SP SPORTMAXX TT

Dunlop SP SPORTMAXX TT

A(z) Dunlop SP SPORTMAXX TT nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SPORT CLASSIC

Dunlop SPORT CLASSIC

A(z) Dunlop SPORT CLASSIC nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SPT BLURESPONSE

Dunlop SPT BLURESPONSE

A(z) Dunlop SPT BLURESPONSE nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - STREETRESPONSE 2

Dunlop STREETRESPONSE 2

A(z) Dunlop STREETRESPONSE 2 nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - STREETRESPONSE 2 DOT5115

Dunlop STREETRESPONSE 2 DOT5115

A(z) Dunlop STREETRESPONSE 2 DOT5115 nyári autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai

Dunlop téligumi minták

Dunlop - GRANDTREK SJ8

Dunlop GRANDTREK SJ8

A(z) Dunlop GRANDTREK SJ8 téli autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - Grandtrek WTM3

Dunlop Grandtrek WTM3

A(z) Dunlop Grandtrek WTM3 téli autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SP Winter Sport 3D

Dunlop SP Winter Sport 3D

A(z) Dunlop SP Winter Sport 3D téli autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SP Winter Sport 4D

Dunlop SP Winter Sport 4D

A(z) Dunlop SP Winter Sport 4D téli autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SP Winter Sport M3

Dunlop SP Winter Sport M3

A(z) Dunlop SP Winter Sport M3 téli autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SP WinterResponse

Dunlop SP WinterResponse

A(z) Dunlop SP WinterResponse téli autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SP WinterResponse 2

Dunlop SP WinterResponse 2

A(z) Dunlop SP WinterResponse 2 téli autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - Winter Sport 5

Dunlop Winter Sport 5

A(z) Dunlop Winter Sport 5 téli autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - Winter Sport 5 SUV

Dunlop Winter Sport 5 SUV

A(z) Dunlop Winter Sport 5 SUV téli autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai

Dunlop négyévszakos gumi minták

Dunlop - SP SPORT 01 A/S

Dunlop SP SPORT 01 A/S

A(z) Dunlop SP SPORT 01 A/S négyévszakos autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai
Dunlop - SPORT ALL SEASON

Dunlop SPORT ALL SEASON

A(z) Dunlop SPORT ALL SEASON négyévszakos autógumi gyártó mintázatának ismertetője és gumiabroncsai

Dunlop gumigyártó hírei


Warning: getimagesize(http://www.gumi-akciok.hu/images/articles/dunlop-nyarigumi-teszt/150x114/dunlop-nyarigumi-teszt.jpg): failed to open stream: Connection refused in /var/www/gumi-akciok/data/www/gumi-akciok.hu/modules/site/pattern_list/pattern_list_view.php on line 438
Dunlop nyárigumi teszt
Az SP Sport 5000 az ultra nagy teljesítményű gumiabroncsok sorába tartozik, és ahogy a Dunlop nyárigumi teszt vizsgálatai is rámutattak, a gyártó a tapadás fokozásával, a kormányzás precizitásával sikerült a vezetést...

Warning: getimagesize(http://www.gumi-akciok.hu/images/articles/a-gumiabroncsok-koranak-jelentosege-dot/150x114/a-gumiabroncsok-koranak-jelentosege-dot.jpg): failed to open stream: Connection refused in /var/www/gumi-akciok/data/www/gumi-akciok.hu/modules/site/pattern_list/pattern_list_view.php on line 438
A gumiabroncsok korának jelentősége. (DOT)
Nem árt tudni néhány dolgot a gumiabroncsok korának jelentőségéről (DOT), mielőtt a baráti tanácsok alapján döntünk egy gumi...
Mai napi akciós gumink!
KLEBER - TRANSPRO - nyárigumi adatlap
nyárigumi
195/75R16
Súly index: 107/105
Sebesség index: R
Erősített: C
Defekttűrő: nem
Ár:
37.235 Ft
Akciós ár:
27.485 Ft (26 %)

Ossza meg ismerőseivel!

A gumi-akciok.hu oldalon kedvére válogathat az akciós téligumik és nyárigumik között. Válasszon az alább található gyártók téli-, és nyárigumi kínálatából!

Dunlop téli autógumik

Dunlop nyári autógumik

Népszerű Dunlop autógumi méretek

Kövessen minket!
2016. gumi-akciok.hu - Minden jog fenntartva