HÍREK

Prémium választás: Pirelli nyári gumik széles választékban

Prémium választás: Pirelli nyári gumik széles választékban

Prémium választás: Pirelli nyári gumik széles választékban

Széles választék, prémium minőség, ezt kínálják a Pirelli nyári gumik, melyek többféle modellben érhetők el, többféle méretben, más és más tulajdonságokkal. Ami közös ezekben az abroncsokban, az a kiváló minőség, ami a Pirelli, a nagy múltú olasz abroncsgyártó egyik alapelve. A Pirelli ma már a világ ötödik legnagyobb abroncsgyártója, a versenysportokban is jeleskednek, az itt megszületett fejlesztések pedig sorra eljutnak a normál felhasználási módokhoz is. Folyamatos fejlesztések, tesztelések, technológiai újítások, ezt kínálják a Pirelli abroncsai. De melyek is ezek az abroncsok?

 

Pirelli nyári gumi – felsorolni is nehéz lenne

A Pirelli nyári abroncsait úgy tervezték meg, hogy speciális gumikeverékük magas hőmérsékleten is megbízható tapadást tegyen lehetővé. Egyedi kialakítási abroncsok, melynek révén alacsonyabb gördülési ellenállás, jobb tapadás és rövidebb fékút érhető el. Ezeket a nyári abroncsokat kifejezetten az év legmelegebb időszakaiban való használatra terveztek, számos modell kapható, így városi kisautók, SUV-k, sportautók és szedánok számára is bátran választhatók.

 

A Pirelli nyári gumiabroncsok egy családja a P Zero család. A legnagyobb autógyárakkal működött együtt a Pirelli ezen abroncsok kifejlesztésekor, a tudás egyesült, így létrejöttek a P Zero kiváló minőségű abroncsai. A környezetvédelem és a kényelmes vezetési élmény együttesen megjelenik a Cinturato termékcsalád valamennyi modelljénél. Ezeket az abroncsokat úgy tervezték, hogy alacsony legyen a gördülési ellenállásuk, ezáltal kevesebb legyen az üzemanyagfogyasztás, így a széndioxidkibocsátás.

 

Az SUV-k és crossoverek számára nyújt ideális vezetési élményt a Scorpion Verda abroncsa, míg a Carriert azok számára fejlesztették, akik furgont vezetnek.

Pirelli nyári gumik – újítások, fejlesztések

A Pirelli abroncsai magas teljesítményt és biztonságos nyújtanak, köszönhető ez azoknak a technológiai fejlesztéseknek, melyek helyet kaptak a Pirelli abroncsaiban. Ahhoz, hogy egy abroncsgyártó folyamatosan fejlődjön, újabb és újabb piacokat hódítson meg, szükség van a folyamatos fejlesztésekre. Nézzük most meg a Pirelli technológiáját, lessünk be a kulisszák mög.

 

A Pirelli Noise Cancelling System egy olyan technológia, ami csökkenti a jármű belsejében a zajt. A gumiabroncs szerkezetében és az autó belsejében keletkező üregzaj zavaró lehet, minél csendesebb egy abroncs, annál jobb. Ennek a technológiának a segítségével a gumiabroncs belső kerületi falán elhelyezkedő hangelnyelő eszköz elnyeli a zaj egy részét, így válik a Pirelli csendes abronccsá. Két-három decibellel csökkenti a zajt az abroncs belsejében, ami átlagosan a felére csökkenti az utastérben érzékelhető zajt. A gumiabroncs üregében lévő levegő rezonanciája okozza forgás közben a zajt, amit ez a poliuretán szivacs képes elnyelni.

 

Mi az a defekttűrő abroncs?

Aki nyári gumit keres, sok adatot, kritériumot megadhat a keresés során. Vannak kötelező dolgok, mint például az abroncs mérete, amitől nem szabad eltérni. Ezen kívül vannak olyanok is, melyek opcionálisak. Így többféle súlyindexű és sebességindexű abroncs közül lehet választani és az is opció, hogy egy abroncs defekttűrő-e vagy sem. De mit is jelent ez?

 

A Run Flat technológia azt jelenti, hogy a Pirelli abronccsal defekt esetén is tovább lehet haladni. Adódhat ugyanis olyan helyzet, amikor nincs lehetőség a kerékcserére, vagy épp olyan nehézkes vagy akár veszélyes lenne, hogy nem igazán szívesen vág bele az ember. A Run Flat technológia a légnyomás gyors csökkenése esetén is biztonságos vezetést tesz lehetővé. Így defekt esetén lehet uralni a járművet, ami szintén sok balesetet előzhet meg. A defekttűrő abroncs segítségével több tíz kilométert is lehet vezetni defektes abronccsal is, maximum 80 km/órás sebességgel. Hogy mi is ez a rendszer? Az abroncs oldalfalának szerkezete speciális módon meg van erősítve, így nyomás hiányában is terhelhető az abroncs. A Pirelli öntömítő technológiája lehetővé teszi, hogy defekt után is lehessen autózni, biztonságban. A Seal Inside technológiával ellátott abroncsok egy tömítő réteget képeznek a futófelületen, ami elzárja a levegő szivárgását.

Szempontok a választásnál

Az elsődleges szempont egy Pirelli nyári gumi kiválasztásánál mindig a méret, ez az alap, ettől nem szabad eltérni. Aztán itt a súlyindex, a sebességindex kérdése, az, hogy az abroncs defekttűrő-e, megerősített-e. Ezen túl pedig érdemes az adott családon belüli modelleket tanulmányozni. Ezen kívül pedig az ADAC, azaz a német autóklub gumitesztjei is beszédesek. Persze érdemes előbb az adott méretben készült tesztek eredményeit tanulmányozni, de a közeli méretekről készült beszámolókat sem szabad kihagyni. Persze ha a szaklapok, különböző autós szervezetek tesztjein rendre hasonló eredmények születnek, az azért releváns, de emellett érdemes figyelembe fenni a felhasználók véleményét is, melyet a különböző webáruházakban is megoszthatnak egymással az autótársak. E kettőből és a személyes véleményekből már kialakulhat egy kép, hogy melyik is az ideális Pirelli nyári gumi.

x

Kedves Látogató!


Szeretnénk felhívni a figyelmed arra, hogy az oldal csak teszt jelleggel működik, a megrendelt termékek nem kerülnek kiszállításra!


Üdvözlettel,
A gumi-akciok.hu csapata