HÍREK

A Hankook Ventus Race - Lamborghini Huracán

A Hankook Ventus Race - Lamborghini Huracán

A Hankook a Lamborghini Super Trofeo kizárólagos gumiabroncs-partnere       


A Hankook és az olasz sportkocsigyártó, a Lamborghini Squadra Corse egyesítette erőit. A 2023-as szezontól kezdve a prémium gumiabroncsgyártó a Lamborghini Super Trofeo kupa hivatalos műszaki partnere és kizárólagos gumiabroncs-beszállítója. A márkakupa neves és nemzetközi versenye három sorozatból áll, amelyeket négy kontinensen rendeznek meg.

A Hankook egy új, nagy teljesítményű versenyabroncsot fejlesztett ki annak érdekében, hogy az eltérő követelményeknek megfelelhessen. A Ventus Race kifejezetten a Lamborghini Huracán Super Trofeo Evo2 versenyautókhoz tervezték, és közepes futókeverékével magas szintű tapadást és maximális állandóságot biztosít minden körülmények között és minden versenypályán. A vadonatúj gumiabroncsot a Lamborghini Super Trofeo Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában fogják használni. A Hankook technikai támogatást is nyújt a versenypályákon, a prémium abroncsgyártó mérnökei és szerelői pedig a helyszínen segítik a versenyzőket és a csapatokat.      

"A Lamborghini Super Trofeo partnersége révén a Hankook egy nagy névvel és három izgalmas sorozattal bővíti portfólióját a nemzetközi motorsportban – ez egy újabb lépés, amely tovább erősíti a prémium márkánkat 2023-ban és azon túl” – mondta Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke. 

A legrégebbi Lamborghini-bajnokság a Super Trofeo Europe, amely idén olyan neves pályákra látogat el, mint Imola, Valencia, Spa-Francorchamps és a Nürburgring.  A nagydöntőre (Grand Final) harmadik alkalommal kerül sor Vallelungában november 18-án és 19-én.  A Super Trofeo összes versenyzője összegyűlik ezen a Rómától nagyjából 30 kilométerre található viadalon, ahol két 50 perces sprintversenyen állnak rajthoz, hogy meghatározzák a 2023-as év összesített győztesét.

A Lamborghini Grand Final nem csak a Super Trofeo sportos csúcspontja, hanem egy olyan fesztivál is, amely az elmúlt években a világ minden tájáról vonzotta a nézőket és a rajongókat. Az olyan versenypályák, mint Watkins Glen és Indianapolis elég ahhoz, hogy minden motorsport-rajongó pulzusa felpörögjön. A Lamborghini Super Trofeo Asia három év szünet után szintén visszatér, a naptárban hat versenyhétvége szerepel, többek között Fujiban, Sanghajban és az ausztráliai The Bend Motorsport Parkban.

A Hankook európai motorsport igazgatója, Manfred Sandbichler: "Büszkék vagyunk arra, hogy partnerei lehetünk ennek a magas színvonalú nemzetközi versenysorozatnak, mivel a Lamborghini a 60. évfordulóját ünnepli, és szívesen bővítjük ezt az együttműködést a következő években. Az újonnan kifejlesztett Ventus Race abroncsunkat mono-keverékkel úgy terveztük meg közepes változatban, hogy különböző hőmérsékleteken, a legkülönbözőbb pályákon és felületeken képes legyen teljes mértékben kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. Hankook mérnökeink és szerelőink mind a négy kontinensen a helyszínen lesznek, hogy segítsenek és tanácsokkal lássák el a versenyzőket és a csapatokat. Izgalmas szezont és a Vallelungában megrendezésre kerülő végső csúcspontot várom".



x

Kedves Látogató!


Szeretnénk felhívni a figyelmed arra, hogy az oldal csak teszt jelleggel működik, a megrendelt termékek nem kerülnek kiszállításra!


Üdvözlettel,
A gumi-akciok.hu csapata